December 14, 2012

MUTIARA SABAH


Fuhh..berhabok sungguh page yatt ni..wah...aku dah bertukar kepada nama ok..lebih mnis..wakaka..

Kepada yg hok dok polow page yatt ni mesti windukan yatt kan ?...hahahha..bajet cm byk follower la plak..
Okeh tak pe.. kali ni yatt hidangkan hangpa semua dengan meat ball Ikea...wakakaka..



Sebenaqnya entry kali ni yatt nak cerita tentang trip yatt ke Sabah ari tu...hihihih
Best...meletop mak nak !!..Sebenarnya trip ni yatt join trip PUSPANITA LPP...anjuran PUSPANITA opis yatt la.. hihi..best sgt..sgt best..sangat..sangat best..wakakkakak..jom layannn..

kali ni yatt naik Air Asia Jer...Next Time yatt nak naik Flights Hanis Haizi pulak..korang ado..??

First bila sampai Kota Kinabalu..kenderaan rasmi kitaorg..coster yg amat cute mute...


Opismate yatt yg sporting sangat..

Destinasi pertama Rumah Terbalik..Perjalanan lebih kurang satu jam dari KK..Kitaorg singgah kejap je..lagipon poning la kepala..sbb semua benda terbalik..termasuklah katil pon..hihihi..

OK..Tunjuk Pelangi ke..Nanti Putus Jari..wakaka
Time ni pukul 7 pg..yatt chek inn di Cottage Hotel daerah Kundasang, Ranau.. kalau ke sabah jangan terkejut klu pukul 6 pg dh cerah ye sbb waktu diaorg awal satu jam dari semenanjung.

Puncak Gunung Kinabalu
OK..tempat dibawah ni adalah spa ikan daerah Ranau..bayaran untuk masuk sini RM5 kalau tak salah yatt la..sbb yatt masuk free je...kalau datang sini nak mandi pon boleh..sebab spa ikan ni dalam sungai..


Kat Sini la Spa Ikan yang dalam sungai tu...

Ikan-ikan kat sini..fuhh..manje gitu..air agak keroh sebab baru lepas hujan..
Fanatik Binatang Berbulu...Binatang tu pon Fanatik dgn yatt.hahahha
ciku-ciku..kuci-kuci..manjenye..
Let's Fly
Seterusnya kami ke Poring Hot Spring..Bayaran masuk dewasa rm3 & kanak-kanak rm1..kat sini boleh mandi dalam kolam air panas..ada juga jambatan gantung..yatt memang tak mandi la sbb kami banyak lagi destinasi lepas ni..hihi.

Di sini ada banyak jambatan gantung..yatt advisekan kepada sesiapa yang nak kesini better pergi awal pagi..udara nyaman dan bersih..yatt xsempat pon nk melawat semua tempat dalam ni..xpe nnti lain kali yatt nk ke sini lagi...




tgk air terjun nya..gayat..




Kinabalu Park



Sumandak-sumandak Gunung Kinabalu..wakakka *semundak = awek

Sebahagian daripada peserta expidisi pendakian Gunung Kinabalu..wakaka

Hafal Map.
Sejok Sangat Ba..

Jom P Tuaran

Owh My Boyaprend..entah mat saleh mana tah,..ni semua kakak opis yatt punya keje..
 Lepas mendaki Gunung Kinabalu itu...hihihi..kami pon gerak ke Kota Kinabalu..Sebab hari-hari kami di Sabah akan dihabiskan di Kota Kinabalu..wakakka...di KK kami menginap ni Marina Court Resort Condominium.

Dimalam harinya pula..kami bersiar-siar di pasar Filipina..pasar ni memang terkenal la dgn makanan laut Sabah...Ada ikan bakar dan segala nenek seafood la kat sini..harganya pula agak murah berbanding semenanjung..

Tgk Lobster tu,,tunggu masa je nk masok perot.
Ikan Yang Sudah Siap Dibakar,.Seekor yang besar tu harganya tak sampai pon Rm 20.

Seorang Peminat Fanatik Rumpai Laut...
Bersama Nyioq Pulau Yang Hanyut
Lepas makan kitaorang jalan-jalan pula di pasar malam bedekatan tempat penginapan kami..kat sini boleh beli macam-macam pearl dengan harga yang murah..yatt terus borong barang mak kirim tu disini..pasar malam ni terletak sebelah dengan Hotel Meridean KK..waktu perniagaannya pula sampai tengah malam la kot..hihi


dah lalu sini..tumpang bergambar sat.
Disinilah Kami Tido..
Marina Court Resort Condominium..di sini ada byk block Condo la..Urusetia lawatan kami pilih tempat ni utk menginap..sangat selesa..dalam satu rumah ada tiga bilik..biliknya semua besar...sesuai untuk yang bawa keluarga..kemudahan asas seperti peti sejuk..mesin basuh..tv dan tempat memasak disediakan..pendek kata lengkap seperti sebuah rumah..bayarannya pula yatt rasa x tak de mahal sgt kot..


Next Destinasi..Pulau Manukan Sabah..Dari jeti KK ambik masa lebih kurang 20 minit untuk sampai pulau ni..aktiviti utama mesti la Snokeling..kitaorg bayar rm30 seorg untuk aktiviti ini..murah giles kan..hihihi..Jeti KK amat cantik mcm oversea gitu..yatt tak masukkan gambar dalam ni sbb gambar di jeti byk dalam hp..malas nk transfer..hihi..

Lihat pasirnya yang gebu itu..ditemani pula aweks yang cun itu...wakakaka
before turun ke laut..
pose lagik...
Disebabkan yatt tak pandai berenang..so kena la pkai jaket keselamatan ini..
Jeti Pulau Manukan..Dari atas jeti ini..anda semua akan nampak ikan-ikan nemo berkeliaran...
Sebelom Snokeling...En.Zahar memberi penerangan...@ ikan-ikan yang kamu nampak jgn dipenyet2kan pula..sebab comel-comel..hihihi
Best La Sangat...Padahal Kaki Sakit Sebab Terlanggar Batu Karang..
Ni la Padahnya..Bila Xcited sgt nk pegang batu karang tu...wakakka
Dugung-dugung semua sedang terapong..wakakaka
Jom naik cepat..
Dipetang yang indah..kami bermain belon..wakakka
Di waktu petang pula kami ke Pantai Tanjung Aru..Biasa la perangai yatt..klu ke pantai mesti nk beli bellon tiup-tiup tu..perangai mcm budak-budak..hihi..

Roomate yatt..Kak Nurul..sgt sporting ok..

Bersama Tuan Tanah Yang Bawa Kami Kesini...cer teka yang mana satu org Sabah..
Tunggu tgk matahari terbenam..cantik gitewww..
Sebelah Malamnya kitaorg makan malam di sebuah Restoran..namanya D' KL..tapi tempatnya di KK..wakaka..

Menu Utama..Air Sirap KK..kat KL xde air ni ok..
Tomyam KK..Seafood Fresh..
Ikan Lumba-lumba 3 rasa.

Abaikan pinggan yang kosong tu..hihihi..
Ok..dah habis..hihi..

Yatt sekarang ni sibuk sgt..maklum la..buat banyak keje dalam satu masa..bukan sebab tak cukup nak makan..tapi sebab cita-cita tinggi  dan nk dapat kepuasan..

Isnin sampai Jumaat yatt penjawat awam..sabtu ahad yatt student..tapi dalam masa yang sama yatt usahawan..nak income 5 angka..nak bonus 4.5k hingga 7k..cari yatt..yatt boleh tolong..

InsyaAllah kita sama-sama dapat.. Rezeki Allah nak bg FREE..yang penting kita kena mencarinya..

Highway dah ada..kita cuma lalu jer..jadi jangan berlengah lagi..

nak tahu tentang bisness yang yatt buat..

HUBUNGI YATT
013-403 6047  

2 comments: